Despre Făgăraș

Cum să ajungi

Municipiul Făgăraș se află situat pe traseul șoselei DN1, la 66 km de orașul Brașov și 76 km de orașul Sibiu, pe malul râului Olt, la poalele Munților Făgăraș. Din punct de vedere geografic, orașul Făgăraș este situat în zona numită Țara Făgărașului, una dintre cele mai vechi și importante zone geografice și etno-culturale din România. Această zonă se mai numește Țara Oltului.

În Făgăraș se poate ajunge și cu trenul. Exista conexiuni directe de la și spre Bucuresti, Arad, Brasov, Sibiu, etc, de câteva ori pe zi. 

Ce să vezi

Orașul s-a dezvoltat în jurul unei cetăți fortificate începand cu secolul al XIV-lea, extinzându-se pe axa de circulație Sibiu-Brașov ca veche așezare românească aparținand voivozilor munteni până în 1452.

Principalul monument istoric al orașului este, așadar, cetatea, a cărei construcție a început la sfârştul secolului al XIV-lea, în locul unei fortificatii din lemn și pământ. Cea mai importantă modificare survenită de-a lungul secolelor constă în transformarea cetății în castel fortificat în secolul al XVI-lea, devenind unul dintre cele mai puternice din Transilvania..
În secolul XVII castelul devine reședință princiară, fiind locuit într-o vreme chiar de marele domnitor Mihai Viteazul.

Mai puteti vizita:

  • Bisericile sasesti fortificate de la Viscri,Rodbav, Cincsor, Cincu;
  • Manastirile: Dejani, Bucium, Breaza, Berivoi;
  • Minunatul peisaj din zona Fagaras;
  • Poiana Narciselor de la Vad, etc.